• Az év igéje

  Az év igéje

 • Ajánlja fel az adója 1%-át!

  Ajánlja fel az adója 1%-át!

  Érdekel
 • Családi Istentisztelet

  Családi Istentisztelet

  Várunk Téged és családod minden tagját a Családi Istentiszteletünkre!

  Tovább
 • Cegléd Evangélikus Templom

Kórus

A ceglédi Halleluja kórus 

     A Halleluja kórus 2012-ben alakult akkor még Ceglédi Ökumenikus Kórus néven.  Az albertirsai Gospel kórus egyik szolgálata indította el Péter Zoltán akkori lelkész gondolatában, hogy Cegléden is igen jó volna egy ilyen erővel, szeretettel teli és Isten dicsőségét hirdető énekkar. Egy énekkarhoz mindenekelőtt vezető kell és lelkes tagok! Jutasiné Klein Kitti az albertirsai Gospel-kórus tagja lett a vezető és Isten kegyelmével, Kitti irányításával a tagokból mára közösség lett és igen aktív, rendszeresen „fellépő”-szolgáló kórus. Mostanáig 50 szolgálata volt ennek a közösségnek, amelyek nagy része istentiszteleti alkalmakhoz vagy egyházi szertartásokhoz kötődik. Az énekkar repertoárját egyházi énekek képezik: ifjúsági énekek, gospel-darabok, spirituálék, de hagyományos zsoltárok is megtalálhatók közöttük.

     Noha a kórus evangélikus gyökerű, hiszen mind az ötletadója, mind a vezetője, valamint a tagok nagy része is evangélikus, sőt a próbák is az evangélikus gyülekezeti házban zajlanak, az énekkar születése pillanatától kezdve ökumenikus indíttatású.  Az evangélikus többség ellenére az ökumenikus jelleg az énekkar összetételében nyilvánul meg: vannak református, baptista, római- és görögkatolikus testvérek is. Az énekkar nyitott a történelmi egyházak, a különböző felekezetek felé. Ebből a nyitottságból, odafigyelésből, egymást megismerni és megérteni vágyásából fakad, hogy a tagok nemcsak szívesen, hanem természetszerűen énekelnek esküvőn, keresztelőn, bemerítési szertartáson, legyen az evangélikus, katolikus, baptista. A kórus sokszínűségének harmóniája példaként szolgál az egység, az ökumenizmus megteremtésében.

    Az éneklés szeretete, a közösséghez tartozás, az örömhír megéneklése, hirdetése tartja össze a kórust és a kimondott-kimondatlan közös cél, amely nem más, mint Cegléd városában a különböző felekezetek egymás felé közelítése. Aki ismeri az alföldi kisvárosok zárt világát, hagyományosságát az tudja, nem kicsiny feladatot vállal ezzel magára az énekkar! Az ökumenére való törekvésben a helyi evangélikus egyháznak és Szlaukó Orsolyának nagy szerepe van. Mindamellett, hogy az evangélikus egyház őrzi felekezeti és protestáns hagyományait, hidat képez a katolicizmus és a protestáns vallás között, vagyis feladatának érzi, hogy egymáshoz közelítse azokat.

                                                                       Kabdebó-Ladik Lívia

                                                                               kórustagKapcsolat

Ceglédi Evangélikus Templom

2700 Cegléd, Szabadság tér 2.

Ceglédi Evangélikus Gyülekezeti ház

2700 Cegléd, Szolnoki út 2.


Lelkészi Hivatal

Cím: 2700 Cegléd, Szolnoki út 2.

Hivatalvezető: Kántor Erika

Nyitva tartás: Hétfő - Kedd - Szerda - Péntek 8:00 - 12:00

                       Csütörtök 14:00 - 18:00


Szlaukó-Bobál Orsolya

Lelkész

Bejelentkezés előzetes egyeztetés alapján,
az alábbi telefonszámon: 

+36208249266 vagy

Email: orsolya.szlauko@gmail.com

Elérhetőségek:

Tel.: +36 53/317-886 (nyitva tartási időben)

Email: cegledievangelikusgyulekezet@gmail.com

Web: www.cegledievangelikusok.hu

Facebook