Ceglédi Evangélikus Egyházközség

"Erős vár a mi Istenünk..."

Kapcsolat

Ceglédi Evangélikus Templom

2700 Cegléd, Szabadság tér 2.

Ceglédi Evangélikus Gyülekezeti ház

2700 Cegléd, Szolnoki út 2.


Lelkészi Hivatal

Cím: 2700 Cegléd, Szolnoki út 2.

Hivatalvezető: Kántor Erika

Nyitva tartás: Hétfő - Kedd - Szerda - Péntek 8:00 - 12:00

                       Csütörtök 14:00 - 18:00


Szlaukó-Bobál Orsolya

Lelkész

Bejelentkezés előzetes egyeztetés alapján,
az alábbi telefonszámon: 

+36208249266 vagy

Email: orsolya.szlauko@gmail.com

Elérhetőségek:

Tel.: +36 53/317-886 (nyitva tartási időben)

Email: cegledievangelikusgyulekezet@gmail.com

Web: www.cegledievangelikusok.hu

Facebook

Facebook

Baba-Mama Klub

Sokan ismerjük az érzést, amikor megszületik egy gyermek, rázúdulnak az érzelmek a szülőkre. A leirhatatlan boldogság mellett eluralkodik a félelem: Hogyan fogunk tudni megküzdeni ezzel a nemes, ám embertpróbáló feladattal? Biztosan jól csinálom? Az anyák, mint szuperhősök, bármit képesek megoldani, miközben gyermekükről gondoskodnak: Könnyeket száritanak fel, sebeket gyógyitanak, finom falatokkal kedveskednek és a legszuperebb játékokat találják ki, lehetnek bármilyen fáradtak, ha a gyermekükről van szó, mindig új energiát nyernek.

   Ezt a megújuló energiát próbáljuk minden pénteken délelőtt 10 órától pótolni az édesanyákban(sokszor elég egy jó kávé és egy kis beszélgetés), a gyermekekben túltengő energiákat pedig remek programokkal levezetni. Én hiszek a közösség erejében, és szeretném gyermeket is úgy nevelni, hogy jó dolog egy közösség tevékeny tagjának lenni. A gyermekek egymás társaságában cseperedve játszva megtapasztalják a közösséghez tartozás élményét, amiből később szoros barátságok is kialakulhatnak. Az önfeledt játék – ahogyan azt számos szakember megerősitette- nagyban hozzájárul az egészséges szellemi fejlődéshez.

  2017-ben egy remek csapat alakult, akikkel rengeteg élményt, örömet és olykor bánatot is megéltünk együtt, segitségre, jó szóra mindig számithattunk. Felemelő érzés volt a gyermekek fejlődését végig kisérni: Együtt örültünk az első önálló lépéseknek, a végre előbújó fogacskáknak, az első szavaknak, a pelenkáról való leszokásnak, elbúcsúztunk a bölcsődébe, óvodába készülő kis tagjainktól, együtt örültünk a kistestvérek érkezésének, aggódtunk mikor valaki beteg volt. A kisfiam és én minden alkalommal örömmel vettünk részt a Marosi Rita által vezetett foglalkozásokon, ahol ölbéli játékokkal, mozgásos mondókákkal, évszakoknak, ünnepköröknek megfelelő játékokkal fejlesztettük gyermekeink testi-, lelki-, és szellemi képességeit. A megszokott alkalmak mellett számos programot szerveztünk. Farsangkor jelmezbe öltöztünk, játékokat gyűjtöttünk a kórház gyerekosztálya számára, nyár elején kirándulást szerveztünk a Levendulaligetbe, jókat játszottunk az udvaron, az ősz beköszöntével egy 4 előadásból álló sorozatban kaptunk lelki támogatást Tehenes-Bähr Katalin pszichológustól és természetesen a Mikulás bácsi is ellátogatott hozzánk.


   2018-ban megújulva, az energiaraktárakat feltöltve szervezzük továbbra is a Baba-Mama Klub alkalmait, szeretettel várunk minden érdeklődő édesanyát és gyermeket! Munkánkra a továbbiakban is Isten áldását kérjük!


Légy tagja csapatunknak!

Facebookos elérhetőség

 

Várunk 2023-ban is!